• Wilt U meedoen aan het Vliegerfeest aan Zee op 1 & 2 september? Het inschrijfformulier staat onderaan de pagina Vliegerfeest!     • Vrienden van Den Helder ontwikkelt samen met Triade een nieuw evenement: Klassiek in de Rondte op 4 november 2018 - U leest binnenkort meer hierover op onze website    

Rondo Musica

 

RONDO MUSICA vindt plaats op zondag 7 oktober 2018

De kaartverkoop voor Rondo Musica gaat via het formulier dat vanaf begin september 2018 onderaan deze pagina staat. 
Vrienden van Den Helder hebben voorrang. Kaarten zijn af te halen bij Windkracht 13 

 

POSTER 2017

 

 

 

Op zondag 7 oktober 2018 is het weer zo ver Rondo Musica, een initiatief van de Stichting Vrienden van Den Helder, die komend jaar voor de 8e keer dit rondje organiseert.

 

Tijdens Rondo Musica wordt muziek gespeeld op diverse locaties. Zowel de muziek als de locaties zijn met zorg uitgekozen.Op elke locatie kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaat men aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor.

Er zijn totaal 4 locaties die allemaal worden aangedaan. De locatie waar Uw route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder tijdens de openingstijden.(do t/m zo 13.00-17.00 uur) GEEN PIN

 

Deelname € 17,50. /  € 7,50 voor Vrienden van Den Helder op vertoon van VriendenpasIn verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren gewenst via onderstaand aanmeldformulier. 

Aanvang 13.00 uur - Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 – 14.30 – 15.30 en 16.30 uur. Einde ca. 17.00 uur. 

Nadat alle voorstellingen zijn bezocht kan men teruggaan naar Windkracht 13 waar men samen met de deelnemende artiesten van een afsluitend hapje en drankje kan genieten.


 

RONDO MUSICA zondag 7 oktober 2018 I Aanvang: 13.00 uur I Deelname €17,50; Vrienden van Den Helder: € 7,50 I Kaartverkoop: Windkracht 13 (tijdens de openingsuren,  zie www.windkracht13.nl ) I Uw betaling is Uw garantie voor deelname I KORTING ALLEEN MET VRIENDENPAS

Rondo Musica is al jaren uitverkocht. Niet afgehaalde kaarten worden daarom op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober alsnog verkocht. 

 


 

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN RONDO MUSICA

 

 

OPTREDENS RONDO MUSICA 2017


WINDKRACHT13

 

KATELL 

 


Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. Studeerde af  aan het ArtEZ Conservatorium.  Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert. In juli 2015 bracht ze haar single uit: Vite Vite!, Katell’s lofzang over de Tour de France.

 

Katell heeft in 2016 mee gedaan aan het 7de seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland. Tijdens de blind audition veroorzaakte Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s “Formidable”. Ruim 2,9 miljoen kijkers zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Ook “Paris”, haar eigen vertaling van het bekende “Brabant” van Guus Meeuwis die zij tijdens de tweede live-show heeft vertolkt werd goed ontvangen en bereikte zelfs de Itunes top 40. In 2017 maakt ze, in samenwerking met TheDreamLab, de stap naar het theater met de show Brel & Stromae, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van deze twee grootheden vermengt tot een theaterconcert.  Meer informatie

 

SCHOUWBURG DE KAMPANJE

 

THE STORY OF SIMON & GARFUNKEL 

 


Joost Botman en Niels van der Gulik brengen in hun theaterprogramma Sound of Silence het verhaal van twee jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo allertijden. We zijn midden in de roerige jaren '60 en '70. Muziek en verhalen nemen ons mee naar Simon en Garfunkel's weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun split-up en het legendarische concert in Central Park in 1981.

 

Terwijl zij net als hun muzikale helden Simon & Garfunkel soms zoekende zijn naar verbondenheid, vinden ze elkaar als vanzelfsprekend in hun muzikale spel. Hun minutieuze afstemming spat er vanaf bij de uptempo nummers. Bij de breekbare nummers bezorgen ze je kippenvel. De muziek van de voorstelling is een feest der herkenning. De eigen interpretatie van de band geeft een nieuwe blik op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water. Meer informatie

 

RIK NIKS

 

LUNA MAE 

 


Afgelopen jaar trad zij in de grootste concertzalen van Nederland (Ziggodome en Ahoy) als achtergrondzangeres van Waylon & Typhoon op, maar nog liever staat zij zelf op de voorgrond. In 2015 bracht zij haar debuut EP ‘Sky’ uit en werd Luna Mae benoemd tot ‘Soul & Jazz’-talent bij Radio 6. Het afgelopen jaar deed ze mee aan de eerste online talentenjacht van Giel Beelen: ‘Giels Talentenjacht’ en tourde ze langs verschillende clubs in Nederland als voorprogramma van Shary-An.

Kortom: deze dame zit niet stil en is vastberaden om met haar prachtige liedjes de wereld te veroveren. Luna Mae is niet voor één muzikaal gat te vangen en maakt muziek zoals het is bedoeld: vanuit het hart. Meer informatie

 


FILMHUIS ZEVENSKOOP


DUBBEL EN DWARS

 


Het trio ’Dubbel en Dwars’ bestaat uit Loes Bakker, fluit, Reinout Weiffenbach, gitaar en Cees Dito, accordeon. Het trio gaat live muziek spelen bij een compilatie van een Franse film, getiteld ’ Bienvenue chez les Chti’s ’.Bart Pollman (Zevenskoop) heeft deze anderhalf uur durende film samengevat in ongeveer 25 minuten. Hilariteit en romantiek gaan samen in deze film die als hoofdthema zou kunnen hebben: vooroordelen. Een ambtenaar wordt vanuit de Provence overgeplaatst naar het noordwesten van Frankrijk. De zuid Franse bevolking heeft zo zijn eigen mening (vooroordelen) over de mensen daar die ’Les Chti’s ’ worden genoemd.

Het trio speelt vrijwel non-stop zijn eigen arrangementen bij de film die zonder het oorspronkelijke geluid vertoond 

 

 


 

Draagt U de Vrienden van Den Helder ook een warm hart toe? Wordt Vriend voor €10,-- per jaar en maak meteen gebruik van de korting op een kaart voor Rondo Musica!