• DE AANBIEDING VOOR KORTING OP KAARTEN JASPER VAN 'T HOF IS VERVALLEN - DIT CONCERT IS AFGELAST     • DE KAARTVERKOOP VOOR RONDJE KLEINKUNST GAAT VIA HET FORMULIER DAT VANAF BEGIN APRIL OP DEZE WEBSITE STAAT     • NIEUWE AANBIEDING: KORTING OP KAARTEN BUNCH OF BARRELS OP 23 MAART - KLIK EN LEES MEER    

Rondo Musica

RONDO MUSICA I ZONDAG 6 OKTOBER 2019

 

 

POSTER 2018

 

Op zondag 6 oktober 2019 is het weer zo ver Rondo Musica, een initiatief van de Stichting Vrienden van Den Helder, die dit jaar voor de 9e keer dit rondje organiseerdt..

 

Tijdens Rondo Musica wordt muziek gespeeld op diverse locaties. Zowel de muziek als de locaties zijn met zorg uitgekozen. Op elke locatie kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaat men aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor.

Er zijn totaal 4 locaties die allemaal worden aangedaan. De locatie waar Uw route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder tijdens de openingstijden.(vrij t/m zo 13.00-17.00 uur) GRAAG PIN

 

Deelname € 17,50 /  € 7,50 voor Vrienden van Den Helder op vertoon van VriendenpasIn verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren gewenst via het aanmeldformulier. Aanvang 13.00 uur - Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 – 14.30 – 15.30 en 16.30 uur. Einde ca. 17.00 uur. 

Nadat alle voorstellingen zijn bezocht kan men teruggaan naar Windkracht 13 waar men samen met de deelnemende artiesten van een afsluitend hapje en drankje kan genieten.


 

RONDO MUSICA zondag 6 oktober 2019 I Aanvang: 13.00 uur I Deelname €20,00; Vrienden van Den Helder: €10,00 I Kaartverkoop: Windkracht 13 (vrij t/m zo 13-17 uur)  Uw betaling is Uw garantie voor deelname I KORTING ALLEEN VOOR VRIENDEN MET VRIENDENPAS

 

Rondo Musica is al jaren uitverkocht. Niet afgehaalde kaarten worden daarom op zaterdag 5 oktober alsnog verkocht. 

 


 

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN EERDERE EDITIES VAN RONDO MUSICA

 


PROGRAMMA 2018

CINEMA ZEVENSKOOP

MARK HAANSTRA EN OENE VAN GEEL - SHAPES OF TIME

 

 

'Shapes of time' is een bijzondere productie die is verpakt in een boekwerk met verstilde en vooral contrastrijke landschapfoto’s van visueel kunstenaar Udo Prinsen, gekoppeld aan de muziek van Oene van Geel en Mark Haanstra. Én aan die van gitarist Raphael Vanoli. 'Het licht van vele jaren zie je bij Udo in één beeld. Dat geeft een uitgesproken sfeer, die wij met onze muziek ook wilden scheppen”, zeggen de musici. “Wij zijn muziek gaan schrijven, letterlijk met de beelden van Udo voor onze neus. Zo kwam er een samenspel van beeld en muziek tot stand. De foto's van Udo Prinsen zijn in Galerie Windkracht 13 te zien in het kader van de Fotoroute Den Helder.

 

THEATER DE KAMPANJE - KEYKEGZAAL

VERNON CHATLEIN

 

 

Percussionist en componist Vernon Chatlein komt uit Curaçao. De plaat Live at the Village Gate van Tito Puente uit 1993, waar op Latin dansritmes op hoogstaand niveau wordt geïmproviseerd, was een keerpunt in zijn leven. Gestimuleerd door zijn vader nam Vernon les in percussie. Hij heeft twee jaar in Cuba gewoond muziek gestudeerd waaronder de batá, de trommel voor santería (Afro-Cubaanse) ceremonieën. In 2009 is Vernon naar Nederland verhuisd omdat hij lessen wilde volgen bij een van de grondleggers van de Curaçaose jazz: pianist Randal Corsen. Hij heeft zelfs gespeeld op het album ‘Symbiosis’ van Corsen. In zijn voetsporen heeft Vernon het debuutalbum ‘Peace, Love & Music’ opgenomen met typische Curaçaose ritmes. De plaat is een ode aan Curaçao (first home) Cuba (tweede thuis) en Amsterdam (huidig), maar ook aan jazz en de grondleggers van Latin jazz (Tito Puente, Dizzy Gillespie, Chano Pozo). Naast zijn eigen band speelt Vernon onder meer bij Koffie, Vanta met eigen theaterproducties en Orkater.

 

GALERIE WINDKRACHT 13

LA MANOUCHE

 

 

La Manouche brengt een concertprogramma op de planken dat doorspekt is met hartverscheurende liederen uit de Roma- en Sinti cultuur. Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens het concert waant men zich aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche. 

In 2012 is deze groep opgenomen in een boekwerk en verzamel CD ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’. Het is een mondiale uitgave samengesteld door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen. In dit boek staan prominente figuren zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic. La Manouche staat als enige groep uit Nederland ook in dit album vermeld. Het repertoire is een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid van La Manouche kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos snarenwerk van Manito. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

 

RIK NIKS BODYLANGUAGE 

BEATGUM

 


 

De naam Beatgum zal u vast bekend voorkomen, De mannen speelden 3 jaar geleden in de kleurige pakken tijdens het Grachtenconcert van Vrienden van Den Helder. 

Sinds 2010 kent de groep onder de naam Run Bowie Run al succes als Tributeband. Van de sterke live-optredens met de muziek van David Bowie hebben wij in Windkracht 13 al vaker kunnen genieten. Onder de naam Beatgum treden zij, na ruim 2 jaar schrijven en schaven, naar buiten met hun eigen werk. Eigenzinnige, melodieuze popsongs met een stevige groove en herkenbare lijnen, waarbinnen ook ruimte is voor experimenten, samples en dynamiek. Misschien herkent u her en der de invloeden van Eels en Beck. De mannen hebben allen een brede muzikale achtergrond die samenkomt in hun eigen sound; Beatgum! 

Bekijk hier de laatste Beatgum video

 


 

Draagt U de Vrienden van Den Helder ook een warm hart toe? Wordt Vriend voor €10,-- per jaar en maak meteen gebruik van de korting op een kaart voor Rondo Musica!