Rondje Kleinkunst

 

RONDJE KLEINKUNST 1E PAASDAG I ZONDAG 21 APRIL 2019

 

 

 

Wat houdt Rondje Kleinkunst precies in? 

Theaterhoppen langs diverse locaties. Op elke locatie kan men van een voorstelling van 25 – 30 minuten genieten. Vervolgens gaat men aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. Er zijn totaal 4 locaties.


Reserveren van kaarten kan via het formulier dat vanaf 1 april onderaan deze pagina staat.

De locatie waar Uw route start krijgt men te horen bij afhalen kaarten / betaling.

De route kan op 13 - 14 en 19 - 20 april worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder. 
Nadat alle voorstellingen zijn bezocht kan men teruggaan naar Windkracht 13 waar men van een afsluitend drankje kan genieten.

Restaurant Stoom biedt een daghap aan. Hiervoor kunt U reserveren via deze link of direct bij Stoom.

 

Deelname € 20,00 en € 10,00 voor Vrienden van Den Helder. Korting voor Vrienden alleen op vertoon van ledenpas.

 

De deuren van Uw locatie gaan om 13.00 uur open. Zorg dat U op tijd bent.

Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 – 14.30 – 15.30 en 16.30 uur. Einde ca. 17.00 uur.  

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN RONDJE KLEINKUNST  

Programma 2019 

 

 

De Kampanje 

STEM VAN HET VOLK

 

Ter inspiratie voor de muziektheater voorstelling Stem van het Volk zette theatermaker Boy Jonkergouw een klysma in de anus van Facebook. Want, zo ontdekte Boy, niemand wordt gehoord en dat is verdrietig. Gelukkig is daar de democratie en mag iedereen zeggen wat er in zijn of haar harses op komt. En dat doet de Nederlander graag. Het liefst online. Lekker alleen, met het geluid van agressief tikkende vingers op het toetsenbord en het wegklokken van halve liters bier. Branderige oogjes van het staren naar het beeldscherm. Tierend over het eigen gelijk, het zich niet meer thuis voelen en die dat die ander haar dinges moet houden, want lang leve de vrijheid van meningsuiting! Wij zijn gekwetst! Vanuit die online diarree, doorspekt met pittige stukjes fake news, fabriceerde Boy Jonkergouw een kletterende theatertrip op een bedje van massapsychose. Daarvoor werkt hij samen met de immer liefdevolle componist Tom Dicke en actrice Anna Schoen, van TG Echo. Weg met die online kakofonie! Weg met de vrijheid van meningsuiting! Het is tijd! Één volk! Één stem! Kijk voor meer informatie op www.boyjonkergouw.nl

 

 

 


 

 

Filmhuis Zevenskoop

ANNE EN LISA

Foto Roxanne Hellevoort

 

Absurdistisch cabaret duo

 

Maak kennis met de jonge cabarettalenten Anne & Lisa die met hun debuut ‘Weltschmerz’ geselecteerd zijn voor de serie TVB New Artist. Ze slaagden met vlag & wimpel voor de Koningstheateracademie in Den Bosch en brengen nu een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Ze spelen personages die niet vooraan stonden in de rij voor geluk en liefde. Zoals Danny die alles heeft van ‘Star Wars’ maar geen pappa of mamma. En Herman die nimmer raadt wat Anton bij zich heeft, als ze gaan vissen. Absurde situaties, snelle sketches en briljante teksten. Plus humor en muziek, tegen de pijn.

 

In de voorstelling ‘WELTSCHMERZ’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, brengen zij een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.


 

Rik Niks Bodylanguage 

PIEPSCHUIM

 

Energieke show op het snijvlak van muziek, cabaret en theater.

 

Piepschuim heeft een naam opgebouwd met energieke en goed ontvangen shows op het snijvlak van muziek, cabaret en theater. In hun nieuweling gaan de mannen helemaal los en ze gebruiken daarbij ‘Grote Woorden’. Zo noemen zij dit bij voorbaat hun allerbeste programma: NOOIT was een voorstelling zo veelzeggend en ongelooflijk maatschappelijk relevant. NOOIT heeft een programma zó veel stof doen opwaaien en ongeloof gegenereerd. Op unieke wijze worden alle theaterdisciplines gecombineerd tot een verbluffend geheel, dat iedereen moet zien. Het zijn ‘Grote Woorden’, maar daar maken de getalenteerde multi-instrumentalisten graag zelf korte metten mee.

 Galerie Windkracht 13


NIELS IN GOED GEZELSCHAP


 

Nederlandstalig liedjesprogramma.

 

Het is al weer een tijdje geleden dat Niels met zijn band In Goed Gezelschap liedjes maakte, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na 5 jaar verschillende projecten te hebben gedaan, is het dan nu tijd voor een nieuw begin. Samen met Jos, Erik, Auke en Richard gaat de band weer ouderwets volle kracht vooruit en hebben de jongens een hele stapel aan nieuw Nederlandstalig materiaal geschreven. Materiaal dat meer poppie is dan normaal, maar nog steeds met een theatrale hoek.

 

Niels kiest altijd voor een verhaallijn en maakt van ieder optreden iets speciaals, neemt de mensen aan de hand, vertelt over van alles en nog wat en stelt zich kwetsbaar op als het publiek wil interrumperen. Daar ligt zijn kracht, laat het maar gebeuren. ‘Mooier dan de werkelijkheid kan ik het niet maken’ zegt hij.

Niels van der Gulik In Goed Gezelschap heeft er weer zin in! Laat u verrassen.

 

 


 

 

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: