• Nieuwe aanbieding: korting op kaarten Tini Thomsen MaxSax op 18 februari op vertoon van ledenpas - kijk snel onder NIEUWS-AANBIEDINGEN     • JAARPROGRAMMA 2018: RONDJE KLEINKUNST 1 APRIL 2018 - GRACHTENCONCERT 10 JUNI 2018 - VLIEGERFEEST AAN ZEE 1 EN 2 SEPTEMBER 2018 - RONDO MUSICA 7 OKTOBER 2018    

Rondje Kleinkunst

 

VOLGEND RONDJE KLEINKUNST 1E PAASDAG I ZONDAG 1 APRIL 2018

De kaartverkoop voor Rondje Kleinkunst gaat via het formulier dat vanaf begin maart 2018 onderaan deze pagina staat.
Vrienden van Den Helder hebben voorrang. Kaarten zijn af te halen bij Windkracht 13


 

POSTER 2017

Wat houdt Rondje Kleinkunst in? 


Theaterhoppen langs diverse locaties. Op elke locatie kan men van een voorstelling van 25 – 30 minuten genieten. Vervolgens gaat men aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. Er zijn totaal 4 locaties.


De locatie waar Uw route start krijgt men te horen bij afhalen kaarten / betaling.

De route kan worden opgehaald bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder tijdens de openingstijden (do t/m zo 13.00-17.00 uur).
Nadat alle voorstellingen zijn bezocht kan men teruggaan naar Windkracht 13 waar men samen met de deelnemende artiesten van een afsluitend hapje en drankje kan genieten.


Deelname € 17,50 en € 7,50 voor Vrienden van Den Helder. Korting op vertoon van ledenpas.


Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 – 14.30 – 15.30 en 16.30 uur. Einde ca. 17.00 uur. 

De deuren van Uw locatie gaan om 13.00 uur open. Zorg dat U op tijd bent. 

 

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN RONDJE KLEINKUNST 2017

 


LOCATIES 2017 

 

Galerie Windkracht 13

TJERK RIDDER


Sporen van Vrijheid is een symbolische en poëtische reis over vrijheid en bevrijding. Onderweg met zijn Belgische trekpaard Elvi heeft theatermaker Tjerk allerlei mensen ontmoet en gesproken en deze ervaringen heeft hij vertaald in een multimediale theatervoorstelling. Tjerk’s doel is om zichzelf en andere mensen op zoek te laten gaan naar de persoonlijke betekenis van vrijheid om vervolgens de beleving hiervan verder richting te geven.

Lees meer..

 

 


 

De Kampanje Keykegzaal

STEEF VERHEIJEN

 

Over de schadelijkheid van tabak, een eenakter van Anton Tsjechov.


Een Helders tintje. Steef Verheijen is geboren en getogen in Den Helder. In Over de schadelijkheid van tabak geeft Iwan Ivanovitsj Njoechin een openbare lezing over de schadelijkheid van tabak. De lezing krijgt echter een even komische als tragische wending als het personage zich laat verleiden af te dwalen van zijn lezing. Lees meer

 

In verband met ziekte kan de aangekondigde voorstelling van Compagnie Zuidervrouw niet doorgaan. In plaats hiervan speelt Steef Verheijen de eenakter ''''''''''''''''Over de schadelijkheid van tabak''''''''''''''''

 


Filmhuis Zevenskoop

PATRICK NEDERKOORN

Foto: Carla Koger

 

'Het komt nu wel erg dichtbij

Noem Patrick Nederkoorn gerust een ervaringsdeskundige. Hij is meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft wel eens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. Nou, dan komt het allemaal wel heel dichtbij. En toch, ondanks al die dreiging, is deze held vandaag gewoon naar het theater gekomen om voor u een deel van zijn tweede cabaretprogramma te spelen. Waarin hij zich afvraagt waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als 'veraf'.

 

Patrick Nederkoorn studeerde aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Hij is columnist voor ‘Met het Oog op Morgen’ en verbonden aan het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’. Samen met Oscar Kocken speelde hij op verschillende theaterfestivals met de voorstelling ‘Zomaargasten’.

Lees meer..

 


 

Rik Niks Bodylanguage 

ISABEL NOLTE

Foto: Lizet Beek

 

Theaterprogramma ONDERWEG


‘Isabel staat midden in Utrecht, met een halve fles chardonnay in haar hand. Een tweede fles is leeg in een brievenbus beland. Thuis is een rommel. De straten nog leeg. Waar gaat ze heen?’Een meisje, een gitaar en een koffer vol verhalen. Isabel Nolte is Onderweg. Van haar jeugd in Duitsland naar een studententijd in Nederland en één avontuur na het ander. In haar theaterprogramma neemt zij het publiek aan de hand van liedjes en anekdotes mee op een reis door haar hoofd en hart. Er wordt wel eens gezegd, dat Duitsers geen humor hebben. Isabel bewijst u het tegendeel. Haar naïeve karakter brengt haar in de meest onmogelijke situaties en u zult zich vaker afvragen: “Wo ist mein Fahrrad?”, pardon, “…der Bahnhof!”, of toch “…de volgende halte?”.  Bizarre, grappige en ontroerende ontmoetingen zorgen voor een optreden waarin u meegenomen wordt op reis. Waarheen? Isabel zal het zeggen.  Ze is onderweg.
Lees meer.