Parade op de Kade

 

PARADE OP DE KADE 1E PINKSTERDAG I ZONDAG 9 JUNI 2019

 


 

DOWNLOAD HIER DE FLYER MET HET PROGRAMMA


 

 

Een nieuw evenement dit jaar op 1e Pinksterdag van de Vrienden van Den Helder is Parade op de Kade. Een waar spektakel voor het hele gezin!

 

Op zondag 9 juni 2019 is het terrein van Fort Westoever, thuisfront van de Helderse Jongens, omgetoverd tot festivalterrein waar in Americana stijl diverse acts te zien zullen zijn. De entree is gratis en u kunt zodoende diverse muzikale acts zien. Daarnaast is het mogelijk voor een klein prijsje een strippenkaart te kopen. Hiermee kunt u verschillende kleine theateracts bezoeken die over het terrein verspreid zijn. Neem een lekker hapje of drankje tussendoor en laat u ondertussen vermaken door het straattheater wat op het terrein rondloopt.

 

Een kleine impressie van wat er in de theatertjes te zien gaat zijn:

 

De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is…Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages en de relatie tussen mens & vogel. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol. Nieuw Lef brengt Jesus’ Miracle Lab en The Funny Freak show. Respectievelijk een zogeheten ‘godswonder op wielen’ en een hilarische familievoorstelling met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Straattheater vindt u in de vorm van Goochelaar Henry van Circusschool ‘De Hoogte, een straatgoochelaar met veel humor. Maar ook Americana band Granddad Daniel, die door het publiek loopt met hun vrolijke muziek. 

Qua muziek vindt u diverse Americana acts die een mix zijn van rock en folkmuziek. In duo’s zoals de Two Alley Rats, maar ook grotere bands zoals Jeffrey Halford & The Healers, Flatland Folks, Yorick van Norden en als uitsmijter The Royal Hillbilly Club. Deze Club overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly blue Grass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen! Yippiee Ya-Yee!

 

Kortom, de Vrienden bieden u een dag vol plezier. Voor groot en klein, jong en oud, voor elk wat wils!

 

Nog een kleine tip: parkeergelegenheid zal zeer beperkt zijn, dus wij raadden u aan om te voet of lekker op de fiets te komen!

Het terrein is rolstoeltoegankelijk, de theatertentjes en caravan niet.

 

1E PINKSTERDAG - ZONDAG 9 JUNI - AANVANG 13.00 UUR - LOCATIE FORT WESTOEVER - TOEGANG GRATIS - THEATER KNIPKAART 2 voor €5 of 4 voor €10

 

Programma:

 

TWO ALLEY RATS


 

De Two Alley Rats staat voor een pact tussen Davor Visser (gitaar/zang) en Arnoud Deyll (harmonica/footdrums/zang). Het duo speelt op een geheel eigenwijze een mix van stevige rock en folk. Zij worden geïnspireerd door bands als Pearl Jam, Pink Floyd, David Bowie, Dire Straits en AC/DC.

 

JEFFREY HALFORD & THE HEALERS

 

 

De Californische singer-songwriter Jeffrey Halford maakte in 2015, na zes jaar afwezigheid, zijn comeback met een venijnige evenwel uitgebalanceerde plaat. Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een behoorlijk gevulde promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend - sommige songs, die op zijn volgende plaat Lo-Fi Dreams stonden werden al op houdbaarheid getest tijdens die EU tournee.Na nog een erg sucessvolle tour in augutus 2018 de band nu voor het uitbrengen van hun nieuwe album in mei 2019. Met zijn band speelt hij energieke maar bovenal vermakelijke live shows. Halford doet dit met The Healers, de voortreffelijk rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en bassist Bill Macbeath (Alvin Youngblood Hart, Carlos Guitarlos).

 

YORICK VAN NORDEN

 

Foto Jos van den Broek

 

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als Yorick van Norden's The Jester. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort."In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie 'alternative'.

 

The Jester is het tweede album van Yorick van Norden. ‘Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Hij heette ook Yorick. En het is de eerste keer dat mijn naam opduikt in de geschiedenisboeken. Hij speelde liedjes, vertelde verhalen, bracht muziek aan het hof van prins Hamlet.’ De dagelijkse bezigheden van Yorick van Norden verschillen dus maar weinig van die van zijn naamgever. Het beroemde citaat uit Hamlet, uitgesproken bij de opgraving van Yoricks schedel, zou een op een op hem kunnen slaan, ware het niet dat Yoricks moderne naamgenoot leeft: ‘Alas, poor Yorick! I knew him, Horatio: a fellow of infinite jest, of most excellent fancy […] Where be your gibes now? Your gambols? Your songs?’ Yorick van Norden blaakt van levenslust. Je hoeft niet als Hamlet te vragen waar zijn songs zijn. Die staan op een album vol van op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.
Sinds in 2015 zijn eerste soloalbum Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings verscheen, heeft Yorick bepaald niet stilgezeten. Een geslaagde clubtour met als één de hoogtepunten een supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, evenals een verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single Stranglehold. Tevens wist hij tijd te vinden om toe te treden tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop) en met Anne Soldaat (Daryll-Ann) een rondje Nederland te doen met Unsung Heroes. In deze muziekvoorstelling bracht het tweetal een ode aan vergeten pophelden, gecombineerd met eigen werk.
Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).

 

FLATLAND FOLKS

 


 

Flatlandfolks speelt op geheel ‘eigenwijze’ swingende (Ierse) folk, country & rock ‘n roll.  Davor Visser, zang en gitaar wordt bijgestaan door Olaf Eikelenboom op contrabas en percussie, Kas Van Diepen banjo en mandoline, en Arnoud Deyll op schippersklavier en mondharmonica. De kornuiten zijn druk bezig  met het broeden op eigen visserslatijn, tegelijkertijd spelen zij opzwepende muziek van oa  Eddy Vedder, Johhny Cash, Mumfred&suns, en Bruce Springsteen.

 

THE ROYAL HILLBILLY CLUB

 

 

 “The Royal Hillbilly Club” overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly blue Grass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radioheadtot Motörhead. De zes doorgeslagen Rednecks barbecueën hun repertoire als het ware boven een enorme grill en garneren het geheel met een flinke scheut zelfgestookte moonshine en explosieve energie. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen! Yippiee Ya-Yee!

GRANDDAD DANIEL

 

 

Vrolijke meerstemmige Americana gedurende de pauzes door Granddad Daniel

 

JESUS MIRACLE LAB

 

 

In dit godswonder op wielen beleef je het beste uit je leven nog een keer binnen een minuut! Wie er 'gewoon' ingaat komt er 'buitengewoon' weer uit. Een hemelse mega metamorfose die je totaal vernieuwd. 

FUNNY FREAK SHOW

 

 

Wilde dieren zijn verboden. Culturele subsidies stopgezet. Zij hebben een oplossing voor dit probleem gevonden. U bent getuige van de allereerste verplichte openbare sollicitatieronde tot circusclown voor langdurig werkelozen.

 

MEES

 


Foto Billy-Jo Krul

 

Gevleugelde vertellingen. Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over absurde en hilarische personages. Muziektheater over de relatie tussen mens & vogel, van kippendijtjes en paradijsvogels tot hopeloze laagvliegers en jaloerse haantjes. 

 

BOMBARDO

 

Foto Hanny Damwichers

 

De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, vermoedelijk nog gebruikt in de slag bij Waterloo in 1815. Het kanon blijkt net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is…Circusdrome heeft een eigen stijl van hedendaags theater ontwikkeld met een knipoog naar het Kermistheater van vroeger. 

 

GOOCHELAAR HENRY - CIRCUSSCHOOL DE HOOGTE 

Tussen het publiek door de humoristische straatgoochelaar Henry van Circusschool “De Hoogte”

 

 

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door: