Klassiek in de Rondte

KLASSIEK IN DE RONDTE I ZONDAG 3 NOVEMBER 2019

 


 

 

Op zondag 4 november 2018 werd de eerste editie georganiseerd van Klassiek in de Rondte. Een initiatief van de Vrienden van Den Helder en Triade, Huis voor de Kunsten.
Een volledig nieuw rondje met als rode draad: klassieke muziek voor iedereen. Het idee voor dit rondje heeft in maart 2018 de Cultuurprijs gewonnen van de Gemeente Den Helder. Bedoeld voor mensen die houden van klassieke muziek en mensen die het aandurven om hierdoor verrast te worden!!

 

In 2019 gaan wij enthousiast een 2e editie van dit mooie evenement organiseren op zondag 3 november 2019.

 

Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. De locatie waar de route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald op 25 en 26 oktober en op 1 en 2 november / Vrijdag van 14-17 uur en zaterdag van 14-16 uur bij een medewerker van Vrienden van Den Helder aan de balie van School 7. GRAAG PIN

 

Kaarten kosten €20,00. Voor Vrienden van Den Helder €10,00 (op vertoon van Vriendenpas). GRAAG PIN. In verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren gewenst via het aanmeldformulier dat onderaan deze pagina staat. Aanvang 13.00 uur. Aanvang voorstellingen: resp. 13.30 - 14.30 - 15.30 en 16.30. Einde ca. 17.00 uur.

 

Klassiek in de Rondte zondag 3 november 2019 I Aanvang 13.00 uur I Deelname €20,00; Vrienden van Den Helder: €10,00 I Uw betaling is Uw garantie voor deelname - Korting alleen voor Vrienden met Vriendenpas

 


PROGRAMMA 2019

Met trots kondigen wij de volgende voorstellingen aan

CINEMA ZEVENSKOOP     Julianaplein 43 bios

IKARAI

 

Foto Merlijn Doomernik

 

Ikarai presenteert: MUHAMMAD 

THE DANCE OF THE CENTURY - THE RUMBLE IN THE JUNGLE IN CONCERT

 

Het podium wordt omgebouwd tot boksring en Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches. In MUHAMMAD neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle , leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

 

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan klassieke muziek, belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit: jazz. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek.

 

MOOC                                 Spoorstraat 56

VAN AMSTERDAM DUO

 

Foto Merlijn Doomernik

 

Het Van Amsterdam Duo (VAD) is al ruim 10 jaar een begrip en weet steeds jong en oud te raken. Broer en zus, Vincent en Jeanine van Amsterdam, zijn perfect op elkaar ingespeeld; laat je meevoeren door mooie samenklanken en spannend gekozen repertoire. Op hun repertoire staan klassieke werken van onder andere Bach en Vivaldi, naast meer hedendaagse componisten zoals Kusjakow en Piazzolla. In de laatste jaren zoekt het Van Amsterdam Duo de samenwerking met Nederlandse componisten. Het Duo wil, naast het spelen van geweldige klassieke muziek, ook componisten aansporen om de klassiekers van morgen te schrijven voor deze succesvolle combinatie. Barok of modern, het Van Amsterdam Duo deinst nergens voor terug. 

 

Faces of Europe

Melancholie, wroeging, en feest; accordeon puur sang. Het Van Amsterdam Duo neemt u mee naar de warmbloedige klanken uit Centraal Europa met Suk. 
Ook de jonge Poolse componist Majkusiak weet de ziel van de 21e eeuwse centrale Europeaan goed te duiden in zijn originele sonate voor viool en accordeon.   

 

DE VIJFSPRONG               Woningstichting - Middenweg 159

MERAIN

 

Foto Mike Fir

 

Klassiek Iers!

Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft de prachtigste Ierse muziek verzameld.De klassieke geschoolde musiciennes bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen en hebben daarmee een geheel eigen genre gecreëerd: kamerfolk. Merain bestaat uit drie artiesten die hun instrumenten tot in de finesse beheersen: Mirjam Rietberg (Keltische harp, tevens harpdocent op Triade), Mieke Manschot (zang) en Sandra Wallner (viool). Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig te gast bij radio 4.

 

In dit concert klinkt zowel vrolijke als melacholieke traditionele Ierse muziek, die Merain in geheel eigen arrangementen speelt. Daarnaast voert Merain u terug naar oude tijden van 17de eeuwse harpisten zoals O’Carolan. Kortom: een heerlijk feelgood concert met afwisselende en verrassende bewerkingen, mooie anekdotes, een snufje geschiedenis en natuurlijk het aanstekelijke speelplezier van Merain.

 

Kranten schreven over eerdere concerten: “Buitengewone klankmagie” - Die Rheinpfalz  en "Het trio met bevlogen professionele musici (...) weet volksmuziek te vermengen met klassieke invloeden." - Noord-Hollands Dagblad


SCHOOL 7                          Keizersgracht 94

ENSEMBLE CORONA

 

Foto Valerie Granberg

 

Mantel der liefde

Het is bijna winter! We bevinden ons in de intieme vertrekken van een Renaissance hof. De hovelingen zitten bij elkaar, in de haard flakkert het vuur. De hofmuzikanten worden gevraagd acte de présence te geven en het gezelschap te vermaken. En om de langzaam aankruipende kilte te verdrijven, vragen de aanwezigen om: De Liefde; de hemelse liefde, die aanzet tot dansen en het schrijven van verzen, maar ook de helse liefde, die tot verdriet en wanhoop leidt. Het publiek hoort hoe het diplomaat en secretaris Constantijn Huygens vergaat met zijn liefde voor een jonge vrouw uit hogere kringen? Blijft zijn liefde onbeantwoord?

 

Brieven en dagboekaantekeningen uit de 17e eeuw zijn de leidraad voor een muzikaal liefdesverhaal. In dit concert hoort u muziek van de Engelse componist John Dowland en volgt u een klein liefdesdrama in de taal van toen.

 
Met muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance weet Ensemble Corona het hedendaagse hart te raken. Het ensemble is gespecialiseerd in dit repertoire en speelt op instrumenten die gangbaar waren in die tijdsperiode.

 

Ensemble Corona:bestaat uit: Valeria Mignaco - sopraan, Heleen Gerretsen – blokfluiten en teksten, Elly van Munster – luit en arciliuto


Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors onderaan de pagina en door: