Aanbiedingen

 

AANBIEDING SPONSORS

 

Er zijn 2 aanbiedingen in de maand december:

 

Stichting Nieuw en Diep biedt korting aan op kaarten KNALLENDE JAARWISSELING MET BROKEN BRASS ENSEMBLE op zondag 29 december. 

 

 

2019 wordt op zondag 29 december daverend afgesloten met het optreden van het 8-koppige Broken Brass Ensemble in Windkracht 13.


Het is tevens een historisch laatste concert op deze plek. Windkracht 13 is al vanaf het eerste uur partner van jazzgenootschap Nieuw & Diep en is vanaf juni 2002 uitgegroeid tot HET jazzpodium van Noord-Holland Noord.

 

Het Broken Brass Ensemble is zo’n vijf jaar geleden ontstaan uit de bloeiende Friese fanfare en brassband cultuur. De band speelt een eigenzinnige en feestelijke 2.1 mix van New Orleans-brass met de flow van hiphop, de drive van funk en de power van rock & roll. Zes blazers en twee percussionisten brengen een interactieve show, die staat als het spreekwoordelijke huis. Met ruim 500 succesvolle optredens in clubs in heel Europa en op tientallen festivals, zoals North Sea Jazz, Eurosonic/Noorderslag, Jazz à Vienne, Oerol en Zwarte Cross hebben ze een grote naam opgebouwd. Het collectief heeft drie albums op zijn naam, de recentste uit 2019 ‘With A Vengeance‘ is geïnspireerd op de actiefilms uit de jaren negentig en mag gerust knallend heten. Met een ronkende en knorrende sousafoon, trombones, trompetten, saxen en percussie creëert het ensemble een krachtig en opwindend geluid. De band beschikt ook over een zanger met een ‘rock & roll strot’.


Het Broken Brass Ensemble is de perfecte band voor een knallende afsluiting van het jaar: vuurwerk is niet meer nodig. Dus...stoelen aan de kant en dansen maar!

Zondag 29 december I Windkracht 13 I Zaal open 14.30 uur I Aanvang 15.00 uur I Toegang €15,--

Vrienden van Den Helder krijgen aan de deur €2,50 korting op vertoon van Vriendenpas  RESERVEER KAARTEN 

 


 

Galerie Windkracht 13 biedt korting aan op kaarten  'Ik blijf hier, een ode aan Ramses' door Niels van der Gulik 

 

DE KAARTEN VOOR DIT CONCERT ZIJN UITVERKOCHT

 

 

‘Ik blijf hier!’ Een ode aan Ramses

 

Zo'n twaalf jaar geleden kwam Niels van der Gulik zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen de Westfriezen graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan. Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Niels terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

 

In ‘Ik blijf hier!’ brengt Niels, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als ‘De een wil de ander’ of ‘Zing, vecht, bid’, weer helemaal tot leven. 

 

Op de eerste Ramses-avond in 2006 bedankt Ramses Niels en de band op geheel eigen wijze: https://www.youtube.com/watch?v=sBaOq72Xl_Q  Het is het laatste filmpje van Ramses in het openbaar zoals hij werkelijk was: kwiek (voor een oudere man dan), met veel gevoel voor humor en drama en  daarnaast natuurlijk een begenadigd pianist.

 

Zondag 22 december I Aanvang 15.00 uur I Zaal open 14.30 uur I Toegang €15,-- I Vrienden van DH €1,50 korting op vertoon van Vriendenpas

RESERVEER KAARTEN

 


 

Uw aanbieding hier? Stuur een e-mail naar info@vriendenvandenhelder.nl