Terugblik Grachtenconcert 2016
13-06-2016 00:00:00

 

De foto's van Grachtenconcert 2016 zijn te zien in het Fotoalbum en geven een mooie impressie van een zeer geslaagde dag. Gezellige sfeer, fijne muziek, bootjes, kortom een festijn voor jong en oud. 
De recensies waren lovend, met ook mooie foto's!

 

 

Ontdekdenhelder.com 

 

Zonnig Grachtenconcert


Grachtenconcert bij Windkracht 13

 

Het Grachtenconcert bij Windkracht 13 is inmiddels een goede zomerse traditie, georganiseerd door De Vrienden van Den Helder en met een beproefd concept van  zon, muziek, een drankje en hapje en veel vrolijke gezichten. Als altijd speelde Granddad Daniël tijdens het ombouwen en de vaste bezoekers van Windkracht 13 zagen onder het muzikale aanbod bekende kopstukken spelen die vaker optraden in- of bij de evenementen galerie. Door de hoge waterstand was het muziekfeest niet voor grotere boten bereikbaar omdat de brug over de Keizersgracht daartoe geen ruimte bood, maar de Helderse vlet en de rubberen bootjes bereikte het grachtenconcert moeiteloos en ook de oevers en de brug stonden vol met toeschouwers. Het overgrote deel zat echter op het grote terras tussen tap en podium en uiteraard ontbrak Aris Laan met zijn befaamde ijscokar evenmin. De verrassingsact was Mylou Mazali die het publiek toezong vanaf het balkon en trakteerde op bekende operastukjes waar het publiek zichtbaar van genoot. Ondertussen werd de promenade gebruikt als oefenplaats in de zon door Richard Beukelaar en Danny van Tiggele die samen met hun muzikale vrienden  onder de naam Motor Cycle Mama optraden bij het grachtenconcert.

 

 


 

 

Denhelderactueel.nl

 

Grachtenconcert weer groot succes


Weer aardig wat volk bij het Grachtenconcert.

 

Het grachtenconcert was zondag weer een doorslaand succes. Veel Nieuwediepers kwamen langs om te genieten van muziek én zon, want over het weer had niemand te klagen. Over de muziek overigens ook niet, het programma was weer vakkundig samengesteld.

Wat ontbrak was het podium op het water en dat vonden velen toch wel jammer. Had alles te maken met de kosten en het ontbreken van de benodigde sponsoring, maar volgend jaar keert dat podium vast weer terug. Dat zou het dan ook iets leuker maken voor de mensen die met een bootje op het concert waren afgekomen. Het aantal bootjes viel, ondanks afgelopen week nog een extra oproep via de media, iets tegen. Het hoge water had daar deels schuld aan, want niet alle bootjes konden daardoor de plek van de muziek bereiken.

Het publiek dat er wel was genoot van de optredens en de acts. Een enkele muzikant verraste zelfs door middenin een optreden de gracht in te duiken! De aangekondigde surprise-act kwam natuurlijk ook, op het balkon van Windkracht 13 stond opeens mezzo-sopraan Mylou Mazali, die ook al eens optrad tijdens het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. Westfriese klanken kwamen later van Skotwall, Granddad Daniel trad tussen de partijen door op en al met al vermaakte een ieder zich opperbest. Een geslaagd evenement dus weer in Den Helder, met dank aan de organisatie door de Vrienden van Den Helder.

 

De mystery guest van het Grachtenconcert.Na een nat pak toch gewoon doorzingen!

 

 


 

 

Grachtenconcert bij Windkracht 13 (fotoserie)

 

Prachtig weer, goede muziek en bootjes in de gracht waren de ideale ingrediënten voor een heerlijk middagje uit. En een vermakelijk evenement was het zeker zondagmiddag op de Keizersgracht achter galerie Windkracht 13. Vele mensen genoten in het zonnetje onder het genot van een hapje en een drankje van de diverse bands die optraden.


grachtenconcert
Grote drukte op de Keizersgracht


grachtenconcert7

 

grachtenconcert3

 

grachtenconcert5


grachtenconcert6


Danny van Tiggele vervangt 2 snaren voor een collega gitarist
grachtenconcert2