Vliegerfeest aan Zee
05-09-2015 10:00:00

 

Vliegeraars uit heel Nederland komen in het weekend van 5-6 september a.s. naar Den Helder om hun behendigheid met stuntvliegers te laten zien en het luchtruim te versieren met bijzondere éénlijners. Dankzij plaatselijke sponsors is de Stichting Vrienden van Den Helder er opnieuw in geslaagd het Vliegerfeest aan Zeete organiseren op het brede strand bij Duinoord.

 
Met hulp van de weergoden wordt deze zevende editie weer een echt strandfeest, waarmee de Vrienden van Den Helder extra de aandacht willen vestigen op de mooie natuur en de recreatiemogelijkheden van onze stad. Tegen de achtergrond van zee en strand en een hopelijk blauwe lucht laten professionals zien wat er met bestuurbare kites allemaal mogelijk is. Stuntvliegeren wordt namelijk als een volwaardige wedstrijdsport beoefend en is populairder dan ooit. De aanwezige vliegeraars geven graag tekst en uitleg aan belangstellenden en zijn echte ambassadeurs van hun sport. Er zijn wedstrijden met tweelijns en vierlijns vliegers.

 
Een heel andere categorie vormen de liefhebbers van éénlijners, vliegers die met een lijn verankerd aan de grond hoog in de lucht staan. Daar gaat het om de schoonheid van vormen en kleuren. Sommige liefhebbers hebben vele tientallen vliegers, vaak zelf gebouwd, waarbij het altijd weer een verrassing is hoe een object zich in de lucht gedraagt. Rotors, matrassen, cartoonfiguren en prachtige lijnversieringen: bezoekers kunnen zich weer vergapen aan vliegers in alle kleuren en vormen.

 
Ook voor kinderen is er het hele weekend wat te beleven met strandspelletjes, droppings van snoep en knuffels, schminken en het inkleuren van een eigen vliegertje (tegen een kleine vergoeding). Zo’n vliegertje is ideaal om de eerste oefening van behendigheid te maken! Kinderen kunnen ook hun lievelingsknuffel een parasprong laten maken en een brevet verdienen. 


Beide dagen gaan vanaf ca. 10 uur de eerste vliegers de lucht in. Iedereen die een vlieger wil oplaten is natuurlijk van harte welkom op het strand! Hieronder vindt U het programma.