Rondo Musica 2014
05-10-2014 13:00:00

Rondo Musica

Vrienden hebben de eerste kans om kaarten te kopen voor Rondo Musica tegen een gereduceerde prijs. Na de voorverkoop voor leden kan iedereen kaarten kopen. Klik hier en vul het reserveringsformulier in.


Op zondag 5 oktober 2014 is het weer zo ver. Rondo Musica, een initiatief van de Stichting Vrienden van Den Helder, die dit jaar voor de 7e keer dit rondje organiseert.

4 Muziekvoorstellingen op 4 verschillende locaties. Alle locaties worden in één middag bezocht middels een wandel/fietsroute. De optredens duren ca. 25 à 30 minuten. 

De diversiteit van de optredens is groot. Er valt voor iedereen zeker wat te genieten.

 

De start van de route is in Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder.

Hier is de kaartverkoop en ontvangt U een deelnemerskaartje met de startlocatie en een route naar de overige locaties. Na elk concert heeft men een half uur om naar de volgende locatie te gaan. Nadat alle concertjes zijn bezocht kan men om 17.45 uur samen met alle muzikanten en het bestuur van de Stichting Vrienden van Den Helder genieten van een heerlijk warm buffet in Windkracht 13. De prijs voor dit buffet is €12.50 per persoon. Voor het buffet dient U, net als voor de route, van tevoren kaarten te halen.

 

RONDO MUSICA zondag 5 oktober 2014 I Aanvang: 13.00 uur I Deelname €12,50; Vrienden van Den Helder: € 5,-- I Buffet: € 10,00 I Kaartverkoop: Windkracht 13 (tijdens de openingsuren,  www.windkracht13.nl  I Uw betaling is Uw garantie voor deelname 

 

De muzikanten die optreden zijn:

 

Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal met Nederlandse liedjes in Cinema Zevenskoop


 

Een broeierig en intiem theaterconcert met een literair randje; Thomas Verbogt schreef korte theaterteksten over vergankelijkheid, stilstaan en de liefde. Beatrice vertaalde duetten van o.a Nick Cave en Kris Kristofferson. Beatrice en Marcel de Groot (i.v.m. een blessure dit concert vervangen door Tim Eijmaal) vertolken eigen stukken, liedteksten van o.a. Maarten van Roozendaal en (vrij) vertaalde soul-, pop- en blues klassiekers. Een mini concert waarop het lied schittert in z’n puurste vorm. Een pareltje voor de liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied. Beatrice de Graaf: ‘Sensuele rock stem met randje zielenpijn’ (de Volkskrant). 

 

Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning met Necropop in Barista Café NJoy


 

 'Douwe Dijkstra en de sneue vertoning' is het neusje van de zalm op het gebied van de Noord-Nederlandse necropop. Met een onnatuurlijk diepe stem zingt 'Douwe Dijkstra' uit het leven gegrepen teksten over sterven en de dood. Hierbij wordt hij begeleid met pakkende deuntjes van de muzikaal ijzersterke 'sneue vertoning'. Uptempo nummers als 'Buurman Bouke' over Buurman Bouke die door het plafond drupt, worden afgewisseld met wat meer gevoelige tracks als de ballad 'elektrische stoel'. Alsof dat nog niet genoeg is, kan men ook poëzie verwachten uit de nog te verschijnen dichtbundel 'gedichten voor de rouwkaart' en is het vaak ook mogelijk om tijdens de show een verzekering af te sluiten bij een uitvaart adviseur. Gaat dat zien, voor het te laat is!

 

Flip en de Noormannen met hun energieke muziek. (Zij wonnen onlangs de Wim Sonneveldprijs 2014) inWindkracht 13


 

Flip Noorman (1988) is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen worden. Op Flips debuutplaat Bellse Parese wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven. Met groot gevoel voor taal brengt Flip Noorman met zijn Bellse Parese een opvallend album dat meer is dan een verslag van een vervelende aandoening. Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart. Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van Bellse Parese kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.

 

Jerney Kate met haar Eve Cassidy-project in Rik Niks Bodylanguage


 

‘You’ll remember me when the west wind moves’ klinkt er uit de luidsprekers. Een prachtige heldere en warme vrouwenstem zingt het bekende nummer van Sting alsof het haar eigen persoonlijke verhaal is. Het zijn de eerste klanken van de cd ‘Songbird’. En er volgen meer bekende werken die op zo’n wonderschone manier gecoverd zijn dat het lijkt alsof je ze voor het eerst hoort. Eva Cassidy is een bijzondere Amerikaanse zangeres. Muzikaal, veelzijdig en gezegend met een stem die direct binnenkomt. Maar ook bescheiden, introvert en perfectionistisch. Ze houdt er niet van om in de spotlight te staan en heeft moeite met de dingen die bij het ‘zangeres zijn’ komen kijken. Maar het meest bijzondere is misschien wel dat haar werk pas wereldwijd bekend wordt als ze er zelf niet meer is ...  In ‘Inspired by Eva’ zingt Jerney Eva Cassidy's bekende arrangementen zoals ‘Fields of gold’ en ‘Over the rainbow’, aangevuld met eigen werk en arrangementen die zij zelf, geïnspireerd door Eva, maakte van klassiekers uit de popmuziek (o.a. van Joni Mitchell en The Kinks). Een voorstelling vol mooie jazz, blues, pop, country, folk liedjes en verhalen over wat het bestaan als ‘zangeres’ met je doet.