Activiteit Klassiek in de Rondte
Datum zondag 3 november 2019
Tijdstip13.00 - 17.00 uur
LocatieBinnenstad

Evenement van Stichting Vrienden van Den Helder in samenwerking met Triade.

Ronde langs 4 concerten in de binnenstad van Den Helder.

 

 


 

 

Klassiek in de Rondte

Na de eerste enorm succesvolle editie van Klassiek in de Rondte, wordt op zondag 3 november aanstaande van 13.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer dit rondje toegevoegd aan het jaarprogramma van de Vrienden van Den Helder. Een klassiek muzikaal rondje waarin klassiek muziek telkens in een ander verrassend jasje wordt gestoken. Dit evenement is bedacht en wordt georganiseerd in samenwerking met Triade. Een programma bestaande uit vier hele verschillende voorstellingen.

 

Ikarai presenteert: Muhammad

Een muzikale bokswedstrijd in een echte boksring. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van legende Muhammad Ali. Het epische gevecht tussen Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), The Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.  Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal. 

 

Van Amsterdam duo

Het Van Amsterdam Duo (VAD) is al ruim 10 jaar een begrip. Broer en zus, Vincent en Jeanine van Amsterdam, zijn perfect op elkaar ingespeeld; laat je meevoeren door mooie samenklanken en spannend gekozen repertoire; klassieke werken van onder andere Bach en Vivaldi en van meer hedendaagse componisten zoals Kusjakow en Piazzolla. Het Duo brengt hiernaast ook klassiekers van morgen. Barok of modern, ze deinzen nergens voor terug. 

 

Merain

Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft de prachtigste Ierse muziek verzameld. De klassiek geschoolde musiciennes bewerken en schrijven zelf de muziek die zij spelen en hebben daarmee een geheel eigen genre gecreëerd: kamerfolk.  Het trio speelt internationaal en is regelmatig te gast bij radio 4. In dit feelgood concert, vol verrassing, anekdotes en een snufje geschiedenis, klinkt zowel vrolijke als melancholieke traditionele Ierse muziek.

 

Ensemble Corona

Het is bijna winter! We bevinden ons in de intieme vertrekken van een Renaissance hof. De hof muzikanten worden gevraagd acte de préséance te geven en het gezelschap te vermaken. En om de aankruipende kilte te verdrijven, vragen de aanwezigen om: De Liefde. Brieven en dagboekaantekeningen van Constantijn Huygens uit de 17e eeuw zijn de leidraad voor een muzikaal liefdesverhaal vol dramatiek. In dit concert hoort u muziek van de Engelse componist John Dowland.

 

Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De MOOC  en de Vijfsprong, het gebouw van de Woningstichting) kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. De locatie waar de route start krijgt men te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald op 25 en 26 oktober en op 1 en 2 novemberVrijdag van 14-17 uur en zaterdag van 14-16 uur bij een medewerker van Vrienden van Den Helder aan de balie van School 7. Kaarten kosten €20,-. Voor Vrienden van Den Helder €10,-. Graag per pin te betalen.

 

Klassiek in zijn puurste vorm maar ook met een knipoog! Klassiek in de Rondte laat zien dat ook humor, hedendaagse muziek en klassieke muziek goed samengaan.

Op de website www.vriendenvandenhelder.nl is meer informatie te vinden over de inhoud van het programma en de ticketverkoop. Je kunt hier nu al kaarten reserveren. Dat is aan te raden, want er zijn beperkt plaatsen beschikbaar!

 

Klassiek in de Rondte zondag 3 november 2019 I Aanvang 13.00 uur I Deelname €20,00; Vrienden van Den Helder: €10,00 I Uw betaling is Uw garantie voor deelname - Korting alleen voor Vrienden met Vriendenpas


Lees meer over dit evenement.